Fashion

Cum mi-aș dori să fie o cămașă de damă?

Vorbesc din perspectiva unui bărbat ce sunt. Îmi plac cămășile, mai ales în ipostazele de job. Îmi place să-mi asortez cămașa cu un pantalon de calitate și cred că în aceeași măsură face același lucru și o femeie. Dacă aș trece în cealaltă branșă, cea feminină aş căuta o cămașă de damă pe tipar de bussines. Adică mi-aș dori o cămașă de damă uni, în special culori neutre gen alb, albastru deschis sau vernil. Îmi plac aceste culori atât la cămăși bărbătești cât și la cămăși de damă pentru că acestea fac posibilă o stare de bine și confort în același timp pentru purtător.
camasi dama - Diferitstil

Cămașa de damă înseamnă și șansă de a ieși din tipar

Spre deosebire de un bărbat, o femeie am observat că-și dorește o cămașă cu elemente decorative necesare pentru a se diferenția în colectivitate. Nu e suficient să ai o cămașă de calitate, precum ar gândi un bărbat, e nevoie de elemente stilistice cu care să atragă atenția celor din jur. O broderie aplicată lateral sau frontal pe cămașa de damă, un element gen plasă pe piept sau orice alt motiv adaptat unei cămași de damă face din aceasta un element de garderobă unic în stilul unei femei.
Nu pot concepe, cel puțin eu ca și bărbat, să-mi “împodobesc” cămașa potrivită unui costum de afaceri cu elemente de design sclipitoare. O mică broderie la nivelul buzunarului sau mânecii este acceptată, dar o broderie cât întreaga zonă a pieptului, cu greu mi-o pot imagina pe cămașa mea. Însă și pentru acest lucru reușim să ne diferențiem de genul feminin, unul mai extravagant, mai atras de îmbinări și culori îndrăznețe.
Și cum ar fi lumea asta atât de grăbită și agitată fără o mică pată de culoare care poate veni de pe o cămașă de damă?