Religie

Impactul Religiei si Dreptului asupra societatii, prin prisma religiilor monoteiste

Premiera in Arhiepiscopia Tomisului: Miercurea trecuta s-a desfasurat la Constanta primul Simpozion International intitulat „Religia si Dreptul si impactul lor asupra societatii”. Manifestarea a fost organizata de Centrul de Studii si Cercetari Religioase si Juridice-Canonice al celor Trei Religii Monoteiste (Mozaica, Crestina si Islamica), afiliat Facultatii de Teologie din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta.
La simpozion au conferentiat personalitati din lumea academica din tara si din Franta, Italia, Spania, Germania, Bulgaria, Turcia, Israel, Iran, Rusia, Azerbaidjan, Republica Moldova, Georgia etc.
Centrul de studii amintit este unic in Europa si promoveaza dialogul interreligios si intercultural, incurajand totodata abordarea si solutionarea marilor probleme cu care se confrunta omenirea si care uneori isi revendica un substrat religios, cum ar fi extremismul si fundamentalismul religios, xenofobia, terorismul, discriminarea, incalcarea flagranta a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului etc. Aceste probleme s-au regasit si in discursurile celor prezenti la simpozion.