Linia Fierbinte

„Mud wrestling” feminin la Agentia Romana pentru Investitii Straine

Gabriela Vasile, vicepresedintele ARIS, isi acuza sefa de conflict de interese si solicita premierului sa o demita

Ana Maria Cristina, presedintele ARIS, spune despre Gabriela Vasile ca a primit foloase necuvenite din partea unui investitor strain

Sunt zilele alea din luna?

Gabriela Vasile, vicepresedintele Agentie Romane pentru Investitii Straine(ARIS), a raspuns, ieri, la acuzele din ultima perioada, venite din partea sefului ARIS. Mai exact, Vasile a declarat ca cele afirmate de Ana Maria Cristina sunt pure speculatii, care nu au nici un continut real. Acum doua zile, un comunicat al institutiei conduse de Ana Maria Cristina preciza faptul ca, in data de 7 iulie, Gabriela Vasile a primit foloase necuvenite din partea unui investitor strain.

Gabriela Vasile recunoaste ca a avut o intalnire oficiala cu reprezentantii societatii chineze Sinorama, care au sediul social in comuna Parscov din judetul Bacau. Conform vicepresedintei ARIS, scopul vizitei a fost acela de a constata stadiul investitiei demarate. Conform uzantelor oficiale, la sfarsitul intrevederii, partea chineza a insistat sa isi exprime respectul fata de partea romana prin oferirea, fiecarui membru al delegatiei romane, a unui protocol, care a constat in monstre ale produselor fabricate sau comercializate de gazde, a caror valoare era mai mult simbolica, oricum mult sub limita de 200 de euro, impusa de lege.

Tigari si lenjerie de pat
Gabriela Vasile afirma ca protocolul insemna trei pungi, cate una pentru fiecare membru al delegatiei, continand cate un set de lenjerie de pat chinezeasca si tigari chinezesti. Mai mult, vicepresedinta sustine ca a donat, odata cu mai multe articole de imbracaminte, si obiectele din punga primita cu titlu de protocol, unui camin de batrani, pe baza unui proces-verbal de predare-primire incheiat cu conducerea asezamantului.

Neregulile din cadrul ARIS
Vicepresedintele ARIS este de parere ca adevarata motivatiei a acestor diversiuni si inscenari ale Ana Mariei Cristina o reprezinta incercarea disperata de a musamaliza neregulile din activitatea ARIS, semnalate de ea, printr-un raport inaintat la inceputul lunii august ministrului de stat Bogdan Pascu si sefului Cancelariei prim-ministrului, Aleodor Francu. Tot Gabriela Vasile sustine ca, in baza acestui raport, a solicitat un audit la Agentia Romana pentru Investitii Straine. Aceasta este de parere ca toate demersurile ei au avut sustinere legala, cata vreme legea stipuleaza ca functionarii publici si demnitarii au obligatia sa faca cunoscute orice suspiciuni si infractiuni care se petrec in institutiile din care fac parte.

Interesele din jurul Agresiv Media
Astfel, Gabriela Vasile declara ca Ana Maria Cristina se afla intr-un conflict de interese, deoarece firma Agresiv Media SRL, cea care asigura administrarea site-ului web al ARIS, se ocupa si de promovarea lantului de magazine Mini Prix, acolo unde este actionar presedintele ARIS. Mai mult, sustine Vasile, pretul contractului incheiat cu ARIS, semnat de insasi presedinta institutiei, este de aproximatv 11 ori mai mare decat costul acelorasi servicii pe care firma Agresiv Media le-a prestat firmei M-Chic SRL, firma conexa Miniprix.

Increngaturi de firme
De asemenea, tot Gabriela Vasile dezvaluie faptul ca Laurentiu Cristina, sotul presedintelui ARIS, figureaza ca angajat al firmei M-Chic SRL si este asociat si administrator, alaturi de un cetatean israelian, in firma Mini Prix Discount Shop SRL. De altfel, Mini Prix Discount Concept si Mini Prix Discount Shop au aceeasi adresa, iar M-Chic are aceeasi adresa cu alta firma conexa Mini Prix, societatea A.D.L. Invest 2000 SRL, al carei unic asociat si administrator este Laurentiu Cristina.

Cere demisia sefei sale
Gabriela Vasile cere prim-ministrului Calin Popescu Tariceanu sa o demita pe cea aflata la conducerea ARIS, intrucat se afla in conflict de interese, conform Legii 161/2003. Mai mult, vicepresedintele ARIS spune ca se poate face referire la trafic de influenta si coruptie in acest caz, avand in vedere functia Anei Maria Cristina, precum si interesele partenerilor straini ai firmelor mentionate de ea, precum si calitatea oficiala in care s-a deplasat, cu diverse ocazii, in acele tari. O alta problema invocata de Vasile este declaratia de avere a sefei sale, care se pare ca nu a fost actualizata. Astfel, declaratia de avere de pe site este datata 7 aprilie 2005 si, conform vicepresedintei ARIS, nu a fost semnata de catre Ana Maria Cristina.