Linia Fierbinte

Principalul suspect in cazul furtului de la Banca Transilvania a fost arestat pentru 29 de zile

Judecatoria Cluj-Napoca a emis ieri dupa amiaza un mandat de arestare de 29 de zile pe numele principalului suspect in cazul spargerii agentiei din localitatea clujeana Floresti a Bancii Transilvania. Banyas Tibor este acuzat de furt calificat, insa sustine ca nu are nicio legatura cu spargerea bancii si ca in momentul când s-ar fi comis fapta se afla cu niste prieteni in Cluj-Napoca.

Banyas Tibor, de 31 de ani, s-a prezentat miercuri seara, in jurul orei 20,30 la Parchetul de pe lânga Tribunalul Cluj, fiind insotit de doi avocati. El le-a spus procurorilor ca, in timp ce se afla in Baia Mare pentru a se angaja in contructii, a aflat din presa ca este principalul suspect in cazul furtului de la agentia BT Floresti si a decis sa se prezinte in fata anchetatorilor pentru a-si clarifica situatia. El le-a spus investigatorilor ca este total nevinovat, explicând ca pe parcursul weekend-ului s-a aflat cu niste prieteni in Cluj-Napoca. De asemenea, a mai precizat ca nu a fost plecat dn tara in aceste zile. Dupa aproximativ doua ore de audieri, procurorii au decis retinerea pentru 24 de ore a lui Banyas, iar ieri a fost prezentat instantei cu propunere de arestare pentru furt calificat. Pe parcursul dezbaterilor, Banyas a incercat sa explice ca este nevinovat. „A adus mai multe probe pentru a arata cu nu are nicio legatura cu fapta, insa instanta i le-a respins”, a spus Anatol Pânzaru, avocatul lui Banyas. Anchetatorii sustin ca la fata locului s-au gasit mai multe amprente, dintre care doua erau ale tânarului.

Surse judiciare sustin ca s-a reusit pâna in prezent recuperarea de la Banyas a sumei de 20 mii lei. Politistii il dau ca sigur pe Banyas autor al spargerii, din noaptea de sâmbata spre duminica, a agentiei din Floresti a Bancii Transilvania. Ei sustin ca a doua zi dupa ce a dat spargerea, Banyas si-ar fi platit toate datoriile pe care le avea la prieteni.De asemenea, in cadrul unei perchezitii facute la mama concubinei autorului, in localitatea Floresti au fost gasite instrumente cu care Banyas a actionat pentru a sparge agentia, printre care si flexul cu care a taiat seiful cu bani.

Luni dimineata, lucratorii sucursalei Bancii Transilvania din Floresti au descoperit ca seiful fusese spart si ca din el lipseau 197.000 lei, 9.000 de euro si 3.000 de dolari. Politistii au stabilit ca persoana care a luat banii facut mai intâi o spartura intr-unul din peretii laterali ai cladirii, care dadea intr-un restaurant dezafectat si care era compus dintr-o placa de rigips si o parte metalica, groasa de citiva centimetri.