Eveniment

Profesori retinuti pentru ca au primit ciubuc whisky si cartuse de tigari

Doi profesori giurgiuveni au fost retinuti sub acuzatia de luare de mita. Faptele de care sunt acuzati cei doi dascali dovedesc inca o data, daca mai era nevoie, mizeria in care se zbate invatamantul romanesc. Salariile infime, dar si lacomia unora dintre ei arata ca guvernantii trebuie sa ia urgent masuri pentru a combate acest fenomen. Veniturile legale ale celor doi se situau intre 800 si 1.200 de lei pe luna. Surse judiciare ne-au declarat ca in Giurgiu sunt vizati si alti profesori tot pentru luare de mita. Daca vor fi gasiti vinovati pentru luare de mita, cei doi risca sa fie exclusi din invatamant.

Miercuri dimineata, politistii Serviciului de Investigarea Fraudelor, împreuna cu un procuror din Parchetul de pe lânga Tribunalul Giurgiu au organizat un flagrant pe linia prevenirii si combaterii faptelor de coruptie din sistemul de învatamânt. Cu aceasta ocazie, a fost depistata Irina Radulescu, de 57 ani, din Giurgiu, profesoara la un liceu din municipiul Giurgiu, care a pretins si primit suma de 300 lei de la elevii unei clase pentru a le facilita acestora promovarea semestrului I la disciplina limba franceza.
Profesoara este cercetata sub aspectul savârsirii infractiunii de luare de mita si a fost retinuta pe baza de ordonanta, dar magistratii nu au considerat ca se impune emiterea unui mandat de arestare.Cu o zi inainte, un alt profesor fusese prins de ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreuna cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Giurgiu ca ceruse si primise spaga de la mai multi elevi ca sa ii treaca clasa.

Florea Stan, de 45 ani, din Giurgiu, în calitate de profesor suplinitor de psihologie si filozofie la doua unitati liceale din municipiul Giurgiu, a pretins si primit de la mai multi elevi (pentru a fi promovati la sfârsitul semestrului I) bunuri constând în cartuse cu tigari si sticle de bauturi alcoolice. La perchezitia domiciliara au fost identificate 74 sticle bauturi alcoolice spirtoase (whisky si coniac), 28,5 kg cafea si 124 cartuse cu tigari. Printre bunurile mentionate au fost identificate trei cartuse cu tigari ce fusesera marcate cu substanta fluorescenta anterior perchezitiei.

Profesorul suplinitor este cercetat sub aspectul savârsirii infractiunii de luare de mita si a fost retinut pe baza de ordonanta. Prezentat magistratilor Tribunalului Giurgiu în vederea emiterii mandatului de arestare preventiva, acestia au considerat ca profesorul nu prezinta pericol public, motiv pentru care Florea Stan nu a fost arestat.