Media Cultura

WEEK-END

Avanpremiera

Familia Robinson – Meet the Robinsons

Cu: Angela Bassett, Jamie Isaac Conde
Cityplex – sambata, duminica, ora 19.00

Un personaj animat va salva lumea

Filmul de animatie ni-l prezinta pe Lewis, care are 12 ani si a inventat o multime de lucruri. Ultima sa creatie este un ingenios scanner al memoriei, care ar trebui sa-i permita lui Lewis sa-si regaseasca mama. Dar scannerul este furat de Omul cu Pepenele. Lewis este dus in viitor de baiat misterios, Wilbur Robinson, posesorul unei masini a timpului. Lewis va face cunostinta cu excentrica familie Robinson si va salva viitorul lumii, afland, in acelasi timp, fantasticul secret al destinului noilor sai prieteni.

Premiera

O scurta poveste
Cu: Horatiu Malaele
Cityplex: sambata: 11.45, 13.45, 15.45, 17.45, 19.45, 21.45, duminica: 13.45, 15.45, 17.45, 19.45, 21.45

Prin istoria filmului roman de animatie

Filmul este o calatorie prin istoria filmului romanesc de animatie. Este vorba de o calatorie inapoi in timp, dar si de una care se face cu ajutorul filmelor vechi, spre publicul de astazi. O calatorie, o istorie, o poveste spusa, in primul rand, celui mai exigent public, copiii. Totodata acesta este si un film documentar. In acest scop, s-au folosit fragmente din 45 de filme de animatie, realizate de 37 regizori. Ele au fost selectionate dintr-o bogata arhiva care cuprinde aproximativ 1.200 de filme de animatie realizate de 60 de regizori, in perioada 1927-1990. Intrucat pentru o asemenea calatorie avem intotdeauna nevoie de un ghid, filmul are chiar doi: pictorul/povestitor Horatiu si partenerul sau Virus, cel fugit din computer.

Butoiul cu praf de pusca
Studio Casandra
sambata, ora 19.00

Cu: Alexandru Potocean, Lucian Iftime, Andreea Esanu, Cristina Gavrus, Sorin Poama, Monica Marinescu, Ionut Grama, Danut Avram, Virgil Mardare, Ismail Jamaludin, Andrei Serban, Catalin Frasinescu
Piesa, scrisa de Dejan Dukovski, este regizata de David Schwartz (student anul IV, clasa prof. asoc. Cristian Hadjiculea, lect. univ. dr. Nicolae Mandea). Intrarea este libera.

Caligula
Studioul de Arte Scenice si Vizuale Center Stage
Sala Mare, sambata, ora 19.00

Spectacolul one man-show, sustinut de Dorin Eugen Ionescu si adaptat dupa piesa lui Albert Camus, este regizat de Alina Csurok.
Intrarea este libera.

Galele Internationale de Balet
Opera Nationala Bucuresti
sambata, duminica, ora 18.30

Prim-solisti ai Operei Nationale Bucuresti, carora li se va alatura Razvan Mazilu, dansatori din Constanta si Cluj, dar si solisti din SUA, Austria, Republica Moldova si Bulgaria, vor dansa pe 2 si 3 iunie la Galele Internationale de Balet, pe scena Operei bucurestene. Regia spectacolelor este semnata de Sergiu Anghel, iar initiatorul si coordonatorul proiectului este coregraful Mihai Babuska. Opera Bucuresti va fi reprezentata de Corina Dumitrescu, Ovidiu Matei Iancu, Teodor Ciocoiu, Cristina Opincaru, alaturi de care va dansa Razvan Mazilu. Marilor balerini li se vor alatura elevi ai Liceului de coregrafie „Floria Capsali”, din Bucuresti.